torsdag den 26. april 2012

Kæresteforkælelse med rå cashew-kage, lemonade og Galliano

Følgende er særdeles uegnet som studiemotivation og jeg kan da også afsløre, at gårsdagens fødselsdagshygge ikke mundede ud i megen faglig forberedelse. Ikke desto mindre havde vi en rigtig skøn fødselsdagsaften med lækker og sund kage, hjemmelavet kakao med flødeskum og lemonade. Desværre greb kagesulten så heftigt i mig, at jeg fuldstændig glemte at få et billede af kagen - den må I forestille jer... 









Mel-fri morgenmad á la Banana Blueberrie Pancakes 

Med inspiration fra Green Kitchen Stories
Pandekager til 2 per.
- 2 modne bananer
- 3 æg
- 50 g kokosflager
- 1 dl blåbær
- ½ tsk kanel
- kokosolie

Mos bananerne med en gaffel i skål og bland det med resten af ingredienserne samt sammenpiskede æg. Steg pandekagerne på begge sider i kokosolien ved medium-varme. Server med lidt ahornsirup og kokosflager. 




Rabarber/jordbær-lemonade

Med inspiration fra Green Kitchen Stories 
Ca. 1 liter lemonade
- 1/2 liter rabarber
-  1/4 liter jordbær
- 5 cm frisk ingefær
- 1 1/2 dl rørsukker
- 1 vanillestang, skåret åben
- 1 liter vand
- saften fra 2 limefrugter
- 20 mynteblade

Hæld jordbær, rabarber, vand, ingefær, rørsukker og vanillestang i en stor gryde. Bring til kogepunktet og tilsæt så limesaft og mynte. Lad det simre under låg i 20 min. og rør en gang i mellem. Hæld lemonaden igennem en si og køl ned. Servér med isterninger og friske jordbær. 

Lemonaden kan holde sig en uges til i køleskabet. 

Jordbær/cashew rawcake

Med inspiration fra My New Roots

Crunchy nøddebund:
- 2 dl mandler
- 2 dl dadler uden sten
- en knivspids salt

Nøddecreme:
- 3 dl cashewnødder (opblødt i vand i mindst 5 timer)
- Saft fra to citroner
- Kerner fra 1 vanillestang
- 1 dl kokosolie
- 1 dl honning
- 2 dl friske bær (jeg brugte jordbær)

Blend mandler, dadler og salt til de er rimelig fint hakkede, og pres det ned i bunden af en springform (ca. 20 cm). Skyl blenderen. 
Varm kokosolie og honning i en gryde og hæld det i blenderen sammen med resten af ingredienserne på nær bær. 
Blend (længe) til massen er cremet og fri for klumper. 
Tag ca. 2/3 af massen op og hæld det ud over nøddebunden. 
Tilsæt bærrene til resten af massen og blend til en cremet struktur er opnået og hæld dette ovenpå den anden creme. 
Sættes i fryseren til cremen er stiv. 
Servér med friske bær og blomster. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar