1/2 pk. gær
8 dl vand
1 spsk rapsolie
1 tsk salt
2 tsk kanel
2-3 tsk kardemomme
2 æbler, groft revet
13 dl hvedemel
Jeg har en svaghed for blandingen af kanel og æble. Og topper man den med kardemomme bliver jeg først rigtig glad! Nogle rigtig lækre boller som er perfekte til en hyggestund. Hemmeligheden bag godt bagværk ligger i æltningen. Sørg altid for at ælte dejen godt igennem, så brødet ikke bliver tungt og kompakt, men let og luftigt.
Opløs gær i vandet og kom salt og olie i.
Tilsæt 2 af de 13 dl mel, og kom derefter æble, kanel og kardemomme i.
Rør resten af melet i lidt af gangen og rør rundt.
Hæld dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til dejen er jævn og smidig.
Lad den hæve under et viskestykke i et par timer indtil dejen er dobbelt så stor.
Slå dejen op på bordet, form bollerne og lad dem efterhæve i 20-30 minutter.
Bages ved 200 grader i 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar