2 store gulerødder
2 fed hvidløg
1 tsk stødt chili
2 bouillon terninger + 1 l vand
3 1/2 dl mælk
lidt fedtstof
purløg
salt og peber
Jeg har altid haft et anstrengt forhold til supper, men lige præcis kartoffelsuppe kan jeg ikke stå for. Grundopskriften lærte jeg i hjemkundskab da jeg var 10 år, og har med tiden opdateret opskriften, så suppen bliver lige som jeg godt kan lide den.
Skræl kartofler, gulerødder, hvidløg og skær dem i skiver. Svits dem i lidt fedtstof sammen med chili.
Opløs bouillonen i kogende vand og hæld det ned til grønsagerne. Lad det koge i 10-15 min.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt mælk og lad suppen koge op.
Smag den til med salt og peber.
Server med purløg og hjemmebagt brød.
Man kan med fordel stege noget bacon til, men i så fald vil jeg anbefale at man køber et ordentligt stykke bacon og selv skærer det i stykker, da det smager meget bedre end meget af det andet bacon skrammel man kan få rundt omkring :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar