25 g gær
1 1/2 dl mælk
2 dl fyldende fedtstof
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
ca 5 dl hvedemel
FYLD:
50 g smør
1/2 dl rørsukker
1/2 spsk kanel
Min eneste store kærlighed, som jeg ved at jeg aldrig holder op med at elske.
The one and only: Kanelsneglen! Men på trods af hvor meget jeg holder af dem, så laver jeg dem egentlig ikke særlig tit, hvilket nok også er godt det samme, for hvis jeg gjorde, ville jeg nok veje en hel del mere....
Kanelsneglen har fuldt mig siden min barndom, og det er sandt; gammel kærlighed ruster aldrig.
Opløs gæren i mælk og fedt stof, og tilsæt salt, sukker og mel. Ælt dejen godt igennem.
Rul dejen ud på bordet til en stor flade.
Bland fyldet i en skål og smør det ud på dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i skiver. Læg dem på en bladeplade og tryk dem flade med hånden. Lad sneglene hæve 20 min. under et klæde.
Bag dem i 15 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar