mandag den 25. juni 2012
Porretærte
Dej:
2 dl mel
1- 1 1/2 dl smagsneutral olie
lidt vand
Fyld:
2 store porre
2 æg
2-3 spsk mælk
salt
peber
frisk revet muskatnød
Bland mel og olie og smuldr det sammen. Saml det med vandet til dejen er jævn. Den må ikke være for klistret for så er den umulig at rulle ud. Sæt den i kæleskabet en halv time.
Skyl og rens porrerne grundigt og skær dem i skiver. Put dem i en gryde med vand til det lige dækker og lidt salt. Bring dem i kog og når det koger, sluk og hæld porrerne i en sigte og lad dem køle af.
Pisk æg, mælk, salt, peber og muskatnød sammen i en skål. Det er lidt på gefühl hvor meget det skal krydders, da folk har forskellige forhold til muskatnød, det er lidt efter smag.
Smør en tærte form enten med smør eller et tyndt lag smags neutral olie. Rul dejen ud så den er et par millimeter tyk over det hele og læg den i formen. Prik den i bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader i 10 min.
Tag bunden ud og fordel porrer og hæld æggemassen over og lad den bage færdig i 30 min.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar