mandag den 25. juni 2012

Chokoladekage på den gode måde

En chokoladelage på den helt rigtige måde. Hvem har ikke prøvet at kæmpe
kæmpe sig igennem de tørre chokoladekager med en alt for kraftig smag af
natron. Det er der intet af med denne kage :)
1 dl raspolie (ikke helt fyldt)
2 æg
2 del rørsukker
3 spsk god kakaopulver
1/2 dl mælk
1 1/2 dl mel
1 tsk bagepulver
1 dl kogende vand


Pisk æg og sukker sammen.
Rør kakao, mælk, mel, bagepulver og olie i.
Tilsæt det kogende vand lidt af gangen og rør det forsigtigt  sammen. 
Kom dejen i en smurt form og bag den på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 19 min. 










Hemmeligheden bag den gode chokoladekage er, at jo mere flydende dejen er, jo bedre bliver kagen. 
Jeg anbefaler at man rører den med håndkraft, så har man hele tiden bedre føling med dejen. 
Det gode ved at tilsætte det kogende vand til sidst lige inden den skal i ovnen er, at kagen koger samtidig med at den bliver bagt, og det giver den lækre saftige kage man gerne vil have det til at være. 
Og med en klat gå is til kan det ikke gå helt galt. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar